Opstapper
Wilt u gebruik maken van het Openbaar Vervoer, maar is er bij u in het dorp geen aansluiting op het reguliere Openbaar Vervoer? Dan kunt u gebruik maken van de Opstapper. De Opstapper brengt u naar het dichtstbijzijnde ‘Opstapperknooppunt’. Vanaf dit knooppunt kunt u overstappen op een bus of trein van het reguliere Openbaar Vervoer.

Voor wie is de Opstapper?
Iedereen kan gebruik maken van een Opstapper als er in uw buurt geen aansluiting is op het Openbaar Vervoer. Hier vindt u een overzicht van de verschillende Opstapper haltes. Vergeet niet uw rit vooraf te reserveren!

U kunt ook gebruik maken van de Thuisbreng-/Thuishaalservice. Deze service haalt en/of brengt u van het Opstapperknooppunt van/naar huis. Voor deze service betaalt u extra. Reserveren De Opstapper dient u altijd vooraf te reserveren.

Reserveren kan via 0900 – 40 50 500.

 

Reserveren

Reserveer de Opstapper minimaal 60 minuten voor de gewenste vertrektijd vanaf de Opstapperhalte. Kijk voor de actuele vertrektijden in de tabel. Wilt u vanaf uw huis opgehaald worden? Reserveer dan minimaal 90 minuten van tevoren! U kunt uw rit tot maximaal drie maanden vooraf reserveren.

Vermeld bij uw reservering de volgende gegevens:
* De dag waarop u wilt reizen
* Met welke Opstapper u wilt reizen.

De lijnnummers en vertrektijden vindt u hier.

* Uw instaphalte, dit kan de Opstapperhalte in uw dorp zijn of het Opstapperknooppunt in de tabel zijn beiden vermeld
* De eindbestemming van uw reis. Wij kunnen dan rekening houden met de aansluitende bus of trein.
* Het tijdstip waarop u wilt vertrekken (of wilt aankomen)
* Eventuele beperkingen
* Of u van huis of naar huis gebracht wilt worden (voor beide geldt een toeslag van € 4,00 per keer)
* of u gebruik wilt maken van Opstapperhulp. Als u dit wenst wordt u geholpen met het overstappen naar de bus en/of trein.
* of u een bevestiging van ons wilt ontvangen.

Kosten

Voor een enkele reis van of naar een Opstapperknooppunt betaalt u €2,50. Wilt u thuis worden opgehaald of thuis worden gebracht? Dan geldt een toeslag van €4 per rit. De toeslag betaalt u bovenop het reguliere tarief van €2,50.

Uw reis vanaf huis tot het Opstapperknooppunt kost dan €6,50 (enkele reis).

Hoe herkent u de Opstapper?

* De Opstapper in uw dorp is te herkennen aan de Opstappersticker op de halte
* Op het Opstapperknooppunt (meestal een bus-of treinstation) is een speciale Opstapperhalte. Ook deze is aan de Opstappersticker te herkennen.

* Ook de taxi, die de rit uitvoert, is te herkennen aan de sticker.

Wat kunt u van de Opstapper verwachten?

Wij garanderen dat u altijd uw aansluiting op het reguliere Openbaar Vervoer haalt. De Opstapper komt altijd aan op het knooppunt voordat uw bus of trein vertrekt. De Opstapper wacht op het Opstapperknooppunt altijd op uw aansluitende bus of trein.

Mocht de Opstapper onverhoopt toch te laat aan komen, dan zorgt de Opstapper ervoor dat u uw bestemming toch bereikt.
Als u heeft aangegeven dat u een bevestiging van de gereserveerde rit wilt ontvangen, dan krijgt u die uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de reis.
Als u bij de reservering heeft aangegeven dat u gebruik wilt maken van de Opstapperhulp, dan wordt u geholpen bij de overstap naar de bus en/of trein.