Wmo-vervoer

Jobinder verzorgt het Wmo-vervoer en het leerlingenvervoer in de Regio Noordoost-Friesland in opdracht van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

De meeste mensen kunnen zelfstandig reizen. Of met behulp van hun familie, vrienden of kennissen. Zij maken dan gebruik van eigen vervoer of van trein en bus. Gemeenten verzorgen vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Denk bijvoorbeeld aan de Wmo-taxi.

Reizen met het Wmo-vervoer van Jobinder kan op zondag tot en met donderdag tussen 07.00 en 00.00 uur en op vrijdag en zaterdag tussen 07.00 en 02.00 uur.

Klik hier om de folder te downloaden

Voor wie is Jobinder?

Jobinder is er voor iedere inwoner met een Wmo-vervoersindicatie in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Wie mogen er met u mee?

Bij het boeken van een rit moet u aangeven met hoeveel personen u reist.
 U mag tijdens uw rit 1 medereiziger             meenemen.
 Daarnaast mogen er maximaal twee          kinderen tot 12 jaar mee.
 Kinderen tot 12 jaar reizen gratis, maar moeten begeleid worden door een betalende reiziger.
 Een meereizende betaalt hetzelfde tarief als u.
 Heeft u een indicatie voor een medisch begeleider? Dan bent u verplicht om een volwassen, valide begeleider (gratis) mee te laten reizen.

Waar en wanneer kunt u reizen?

Jobinder is er voor iedere inwoner met een Wmo-vervoersindicatie in Noordoost-Friesland.
Jobinder rijdt in de gemeenten:
 Achtkarspelen
 Dantumadiel
 Noardeast-Fryslân
 Tytsjerksteradiel
 Ameland
 Schiermonnikoog

Vanaf uw woonadres kunt u een reis maken van maximaal 30 kilometer (behalve als u reist naar een puntbestemming).
De afstand wordt berekent via de kortste route over de weg,
Reist u verder dan 30 kilometer?
Dan kunt u gebruikmaken van Valys
of doorreizen tegen het kilometertarief
van € 2,00.

Gecombineerd vervoer

Jobinder is gecombineerd vervoer. U reist dus meestal niet alleen. Dat kan betekenen dat u niet rechtstreeks uw bestemming bereikt. Het is daarom verstandig om rekening te houden met extra reistijd. De reistijd is maximaal 1,5 maal de kortste reistijd met een minimale omrijdtijd van 10 minuten. De reistijd mag nooit meer dan 1 uur bedragen. U betaalt echter altijd voor de kortste afstand.

Heeft u nog geen vervoerspas?

Neem contact op met het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente. Het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor een vervoerspas en dus of u mag reizen met Jobinder.

Reistijden Jobinder

Jobinder rijdt zeven dagen per week. Op zondag tot en met donderdag tussen 07.00 uur ’s ochtend en 00.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tussen 07.00 uur ’s ochtend en 02.00 uur ’s nachts.

Puntbestemmingen

Jobinder heeft ook puntbestemmingen. Deze bestemmingen zijn voor alle pashouders bereikbaar tegen het reguliere tarief, ook als deze bestemming meer dan 30 kilometer van uw woonadres is.

Wat zijn de puntbestemmingen?
– Alle bestemmingen in Dokkum, Drachten, Groningen en Leeuwarden.
– Station Heerenveen
– Ziekenhuizen in Harlingen, Heerenveen en Sneek
– Revalidatiecentra in Beetsterzwaag en Haren.

Valys

Reist u verder dan 30 kilometer? Dan kunt u ook gebruikmaken van Valys.
Valys vervoert reizigers met een mobiliteitsbeperking buiten uw regio. De Klantenservice van Valys is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur via 0900 – 9630.*

* € 0,028 per minuut, plus starttarief van €0,0951+ gebruikelijke belkosten.

Vervoerspas

Om met Jobinder te kunnen reizen heeft u een vervoerspas nodig. Die kunt u aanvragen bij het Wmo- of Zorgloket van uw gemeente. De pas moet u bij elke taxirit aan de chauffeur laten zien. Het nummer van de vervoerspas heeft u nodig bij het reserveren van een rit.

Rit boeken met Jobinder

Wilt u een rit boeken met Jobinder? Houdt u er dan rekening mee dat u uw rit minimaal één uur van tevoren boekt. Ritten op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 0.00 en 02.00 uur moet u voor om 21.00 uur reserveren. Uw rit boeken kan op twee manieren.

Online reserveren

Via deze website kunt u het snelst en gemakkelijkst uw rit reserveren. Klik op de knop reserveer een taxi. Die vindt u op de homepage en ook bovenaan elke pagina. Daarna volgt u de stappen op het scherm. Zodra u een rit hebt gereserveerd, krijgt u als ter bevestiging een e-mail in uw mailbox. Daarop staan ook de ritgegevens.

Telefonisch reserveren
U kunt een rit natuurlijk ook telefonisch reserveren. Het nummer van de reserveerlijn is: 0900 – 40 50 500 (voor dit nummer betaalt u uw gebruikelijke telefoonkosten).

Vervoerspas kwijt of defect?

Is uw vervoerspas verloren, gestolen of defect? Dan kunt u een nieuwe vervoerspas aanvragen. Dit kan op verschillende manieren:
 Via de reserveerlijn 0900 – 40 50 500
(voor dit nummer betaalt u uw gebruikelijke telefoonkosten)
 via e-mail: klantenbeheer@connexxion.nl
 via Connexxion Klantenbeheer, Postbus 357, 8260 AJ Kampen

Een nieuwe pas kost € 7,50.

Heeft u de vervangende pas nog niet ontvangen en reist u met Jobinder?
Dan kunt u de taxirit zolang op uw oude pasnummer reserveren. Laat in plaats van uw
vervoerspas een geldig ID-bewijs zien aan de chauffeur.

Maakt u geen gebruik meer van uw vervoerspas?
Als u niet langer gebruik maakt van uw vervoerspas, verzoeken wij u dit door te geven aan het gebiedsteam (DDFK-gemeenten) of dorpenteam (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) van uw gemeente.

Vermeld daarbij uw burgerservicenummer (BSN)
en/of uw naam en geboortedatum. Na uw melding wordt de pas geblokkeerd.

Prioriteitsrit

Mag u beslist niet te laat op uw bestemming aankomen? Als u dat vooraf meldt, houdt Jobinder daar rekening mee. U krijgt dan een zogenaamde prioriteitsrit. U wordt maximaal 15 minuten voor de gewenste aankomsttijd afgezet.

Een prioriteitsrit geldt bij:
 begrafenis of crematie
 officiële plechtigheden (huwelijksinzegening, jubilea)
 aansluiting op het reguliere openbaar vervoer
 bezoek aan arts of fysiotherapie
Een prioriteitsrit moet u ten minste 2 uur van tevoren boeken. Geef bij uw reservering duidelijk de reden aan waarom u op tijd moet zijn. U kunt een prioriteitsrit alleen voor de heenreis telefonisch reserveren

Terugbelservice
Wilt u gebruikmaken van onze terugbelservice? Geef dan het telefoonnummer door waarop u – vlak voor de terugrit – bereikbaar bent. Ongeveer 5 tot 10 minuten voordat de taxi van Jobinder bij u is wordt u gebeld.

Lees meer over handige tips en spelregels voor reserveren.

Terugbelservice

Wilt u gebruikmaken van onze terugbelservice? Geef dan het telefoonnummer door waarop u – vlak voor de terugrit – bereikbaar bent. Ongeveer 5 tot 10 minuten voordat de taxi van Jobinder bij u is, wordt u gebeld. Lees meer over handige tips en spelregels voor reserveren.

Ook handig om te weten

Uw chauffeur haalt u op bij de voordeur van uw woning of van uw bestemmingsadres. Bij een wooncomplex of zorginstelling is dat de toegangsdeur van de centrale hal. ​De chauffeur begeleidt u vanaf de voordeur of de centrale hal. Hij helpt u bij het in- en uitstappen
U mag maximaal één weekendtas of kleine koffer of boodschappentas meenemen. Huisdieren in een tas of kooi, die op schoot van de reiziger vervoerd worden, worden gratis meegenomen. Andere (huis)dieren zijn niet toegestaan.
U mag een (elektrische) rolstoel, scootmobiel of rollator meenemen. Bij het in- en uitladen en tijdens de taxirit mag u niet op de scootmobiel blijven zitten.

Tijdens feestdagen kunnen afwijkende regels gelden. Daarover wordt u tijdig geïnformeerd.

Wat kost Jobinder

Taxivervoer Wmo vanaf 01 januari 2019

Als u een indicatie heeft voor het Wmo taxivervoer dan reist u met Jobinder
De Wmo-tarieven volgen de tarieven van het regulier gebruikelijk openbaar vervoer in onze regio.

 De kosten van een rit met Jobinder zijn afhankelijk van de lengte van uw rit.

· Het opstaptarief is € 0,96 (was € 0,90)
· Voor elke kilometer betaalt u € 0,166 (was € 0,16)

Deze tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van het reguliere gebruikelijke openbaar vervoer.

Een ritje van uw woonadres naar een bestemming die – via de kortste weg – 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 3,94.
(€ 0,90 (opstaptarief )+ 19 x € 0,16).

De maximale ritlengte, die u voor dit tarief kunt maken is 30 kilometer, gerekend vanaf uw woonadres.

Voor ritten boven de 30 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,04. U kunt in dat geval ook met Valys
reizen.

Heeft u van uw gemeente een reisbudget toegewezen gekregen, dan gelden dezelfde tarieven. Gaat u over uw budget heen, dan geldt een opstaptarief van €0,90, plus €2,00 per kilometer.

Het reisbudget in 2019 is voor de gemeenten Dantumadiel, Noardeast-Fryslân , Ameland en Schiermonnikoog vastgesteld op 750 km per jaar en voor de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen op 1.500 km per jaar.
Indien u uw vervoerpas gedurende het jaar ontvangt, krijgt u een budget naar rato van de rest van het jaar toegekend.

Automatische incasso
Reist u regelmatig met Jobinder? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Zo machtigt u Jobinder maandelijks de ritkosten van uw rekening af te schrijven.

Klik hier om het Incassoformulier te downloaden.

Het machtigingsformulier kunt u ook telefonisch opvragen via
0900 – 9040 50 500
(voor dit nummer betaalt u uw gebruikelijke telefoonkosten)

Rit boeken en rijden met Jobinder

Heeft u een Wmo-vervoerspas? Zo nee, neem contact op met uw gemeente. Boek uw rit. Dat kan het makkelijkste via deze website. Of anders telefonisch via
0900 – 40 50 500.

Hou uw vervoerspas bij de hand.

Tips voor telefonisch reserveren

Bel 0900-40 50 500 Zorg dat u het nummer van uw vervoerspas bij de hand hebt. Als u telefonisch een rit reserveert vraagt de telefoniste naar de volgende gegevens:
* Het nummer van uw vervoerspas en uw naam;
* Het tijdstip dat u opgehaald wilt worden;
* Het vertrekadres (straatnaam en huisnummer);
* Het adres waar u naar toe wilt (straatnaam en huisnummer);
* Neemt u hulpmiddelen mee zoals een rollator of rolstoel, scootmobiel?
* Neemt u een begeleider, een medepassagier of een hulphond mee?

Als u de reservering hebt gemaakt, vertelt de telefoniste wat uw reis kost.

De taxi mag maximaal 15 minuten eerder of later komen dan de afgesproken vertrektijd. Als u gebruikmaakt van onze terugbelservice, krijgt u een telefoontje 5 tot 10 minuten voordat de taxi van Jobinder bij u is. ​Jobinder is een deeltaxi.

U reist dus meestal niet alleen. Dat kan betekenen dat u niet rechtstreeks uw bestemming bereikt. Het is daarom verstandig rekening te houden met extra reistijd. De reistijd is maximaal 1,5 maal de kortste reistijd met een minimale omrijdtijd van 10 minuten.

De reistijd mag nooit meer dan 1 uur bedragen. U betaalt echter altijd voor de kortste afstand.

Wilt u uw geboekte reis annuleren, meldt dit dan minimaal 1 uur van tevoren.